Így működik egy orrspray
Finom permet az igénybevett orr számára
Nasenschleimhaut - Warum sind Nasensprays so wirksam?
Miért olyan hatékonyak az orrspray-k?

A készülék működtetésével finom permet keletkezik. Az apró cseppek, amelyek ezt a ködöt képezik, finom, rendkívül hatékony filmmel vonják be az orrnyálkahártyát. Ilymódon a spray hatóanyagai, mint jelen esetben a xilometazolin és a dexpantenol, közvetlenül a hatás helyére jutnak.

Dexpantenol - a "bőrvitamin"
Segítséget nyújt az orrnyálkahártyának, hogy segíthessen önmagán

A nasic®-ban található dexpantenol hatóanyag a pantoténsav (B5-vitamin) előanyaga, és sebgyógyító tulajdonságairól ismert. Támogatja a sérült sejtek regenerálódását, és így hozzájárul az irritált orrnyálkahártya helyreállításához.

Xilometazolin orrspray-kben
Az orrnyálkahártyaduzzanat-csökkentő hatásért

A xilometazolint régóta alkalmazzák orrnyálkahártyaduzzanat-csökkentő hatású orrspray-kben. Hatásmechanizmus: Amint a xilometazolin eléri az orr nyálkahártyáját, helyileg összehúzza az ereket. Ilymódon a nyálkahártya-duzzanat és az orrdugulásban szerepet játszó váladékképződés rövid idő alatt csökken, és az orr kitisztul.

Kötelező szövegek

nasic® 1 mg/ml + 50 mg/ml oldatos orrspray felnőtteknek és gyermekeknek:
A nasic® heveny orrnyálkahártya-gyulladásban az orrnyálkahártya duzzanatának enyhítésére, az orrdugulás csökkentésére, a bőr- és nyálkahártya-elváltozások gyógyulásának elősegítésére, az ún. vazomotoros (az erek összehúzódásával összefüggő) orrnyálkahártya-gyulladás tüneteinek enyhítésére, valamint orrműtétet követően a nehezített orrlégzés kezelésére alkalmazható. Felnőttek és 6 év feletti gyermekek számára adható.
nasic® 0,5 mg/ml + 50 mg/ml oldatos orrspray kisgyermekeknek:
A nasic® kisgyermekeknek heveny orrnyálkahártya-gyulladásban az orrnyálkahártya duzzanatának enyhítésére, az orrdugulás csökkentésére, a bőr- és nyálkahártya-elváltozások gyógyulásának elősegítésére, az ún. vazomotoros (az erek összehúzódásával összefüggő) orrnyálkahártya-gyulladás tüneteinek enyhítésére, valamint orrműtétet követően a nehezített orrlégzés kezelésére alkalmazható. A nasic® 0,5 mg/ml + 50 mg/ml oldatos orrspray kisgyermekeknek, 2 és 6 év közötti gyermekek számára adható.
nasic® pur 1 mg/ml + 50 mg/ml oldatos orrspray felnőtteknek és gyermekeknek: 
A nasic® pur heveny orrnyálkahártya-gyulladásban az orrnyálkahártya duzzanatának enyhítésére, az orrdugulás csökkentésére, a bőr- és nyálkahártya-elváltozások gyógyulásának elősegítésére, az úgynevezett vazomotoros (az erek összehúzódásával összefüggő) orrnyálkahártya-gyulladás tüneteinek enyhítésére, valamint orrműtétet követően a nehezített orrlégzés kezelésére alkalmazható. A nasic® pur felnőttek és 6 év feletti gyermekek számára adható.
nasic® pur 0,5 mg/ml + 50 mg/ml oldatos orrspray kisgyermekeknek: 
A nasic® pur kisgyermekeknek heveny orrnyálkahártya-gyulladásban az orrnyálkahártya duzzanatának enyhítésére, az orrdugulás csökkentésére, a bőr- és nyálkahártya-elváltozások gyógyulásának elősegítésére, az úgynevezett vazomotoros (az erek összehúzódásával összefüggő) orrnyálkahártya-gyulladás tüneteinek enyhítésére, valamint orrműtétet követően a nehezített orrlégzés kezelésére alkalmazható. A nasic® pur 0,5 mg/ml + 50 mg/ml oldatos orrspray 2 és 6 év közötti gyermekek számára adható